Archive for the ‘Geen categorie’ Category

Waardart Kunstroute 2018

9 september 2018

Ook dit jaar doe ik weer mee aan de Waardart kunstroute!

U kunt mijn werk bekijken bij mij thuis op zaterdag 29 en zondag 30 september 2018 van 11:00 tot 17:00 uur. Het adres is Lingedijk 12 te Geldermalsen.

Als centraal punt van deze open atelierroute fungeert het Stroomhuis aan de van Pallandtweg 1 te Neerrijnen. Daar vindt u naast alle informatie over de deelnemende kunstenaars ook een gratis kunstboekje met routekaart. Tevens tonen alle kunstenaars hier één van hun werken.

Meer informatie over het programma, deelnemende kunstenaars en de route vindt u op www.waardart.nl 

Kunstfair 18 en 19 maart 2017

27 december 2016

Op 18 en 19 maart 2017 ga ik meedoen aan de Kunstfair in Kasteel Geldrop.

Het adres van Kasteel Geldrop is:

Mierloseweg 1 5662 KA Geldrop (invoeren in navigatie: Helze 8)

De kunstfair is geopend op zaterdag 18 maart van 13:00 tot 17:00 uur en zondag 19 maart van 11:00 tot 17:00 uur.

De entree is gratis.

Waardart Kunstroute – 30 september, 1 & 2 oktober 2016

11 september 2016

Ook dit jaar doe ik weer mee aan de Waardart kunstroute!

U kunt mijn werk bekijken bij mij thuis op vrijdag 30 september van 19:00 tot 21:00 uur en op zaterdag 1 en zondag 2 oktober van 11:00 tot 17:00 uur. Het adres is Lingedijk 12 te Geldermalsen.

Als centraal punt van deze open atelierroute fungeert het Stroomhuis, aan de van Pallandtweg 1 te Neerrijnen. Daar vindt u naast alle informatie over de deelnemende kunstenaars ook een gratis kunstboekje met routekaart. Tevens tonen alle kunstenaars hier één van hun werken.

Meer informatie over het programma, deelnemende kunstenaars en de route vindt u op www.waardart.nl 

 

Tentoonstelling Galerie Lemferdinge

6 september 2015

_MG_2971webVan zaterdag 26 september tot en met zondag 22 november 2015 stel ik mijn werk tentoon in galerie Lemferdinge.

U vindt de galerie aan de Lemferdingerlaan 2 in Paterswolde.

De opening is op zondag 27 september om 16:00 uur.

De openingstijden van de galerie zijn:

Zaterdag en Zondag van 12:00 tot 17:00 uur.

Expositie Galerie De Swarte Ram – Doesburg

3 februari 2014

Van 2 maart tot en met 27 april 2014 exposeer ik mijn objecten en sieraden van  handgeschept papier in galerie De Swarte Ram. De expositie wordt op 2 maart om 16:00 uur geopend.

Galerie “De Swarte Ram” is gevestigd in een eeuwenoud, monumentaal pand in Doesburg dat prachtig is gerestaureerd. De galerie is gevestigd aan de Ooipoortstraat 60 – 6981 DW Doesburg.

De openingstijden zijn: zaterdag en zondag van 12:00 – 17:00 uur en op afspraak, telefoon 0313 476239.

U bent van harte welkom!

Jubileumexpositie Galerie Wit Licht

3 februari 2014

Op 9 februari 2014 viert Galerie Wit Licht haar eerste lustrum. Een unieke gelegenheid waarop wordt teruggekeken op vijf bijzondere jaren.

In deze jaren van opbouw en groei zijn er veel verschillende disciplines de revue gepasseerd. Het begon met voornamelijk schilderijen in kleurrijke sferen, maar ook in 2011 had Galerie Wit Licht grafisch werk van kunstenaars als Corneille, Anton Heyboer, Kees van Dongen, Miró en Chagall. Ondanks deze toch grote namen in de kunstwereld, gaf galeriehouder Mirte van den Oord haar voorkeur aan de schilderkunst en de samenwerking met de hedendaagse kunstenaar. Een veel intiemer proces, waaraan zij veel waarde hecht als galeriehouder. “Je deelt de visie van de kunstenaar en bouwt echt samen iets op”. De draad werd dan ook snel opgepakt en er was weer volop schilderkunst in Galerie Wit Licht. De eerste drie jaar runde Mirte de galerie samen met haar partner Martijn Steinmetz. Vanaf 2012 wijdt hij zich alleen nog aan het ontwerpen voor de galerie en laat het overige vol vertrouwen aan Mirte over. Begin 2012 kwam er een heropening van de galerie. Het interieur veranderde om de exposities te verrijken met beelden en sieraden. Eind 2013 werd ook de textielkunst van Kompas-mengelmoes toegevoegd tot het geheel. Hun duurzame woonaccessoires zijn sindsdien een vast onderdeel van de tentoonstellingen. Kenmerkend voor Galerie Wit Licht zijn de kleurrijke exposities. Naast deze exposities toont en verkoopt Mirte permanent haar eigen sieraden, maar ook haar beschilderde stenen en kleine schilderijtjes, genaamd ‘Happy Stones & Happy Paintings’. Ook in 2014 zal blijken dat galeriehouder Mirte van den Oord een grote liefde heeft voor kleurrijke kunst, wat ze graag met u deelt!

De werken van beeldend kunstenaars Nynke van Amersfoort, Els Bleijenberg, Marja Grönloh, Joke Schepers, Griet Schotanus en de textielkunst van Kompas-mengelmoes mogen schitteren tijdens de ‘Jubileumexpositie’ en smelten samen tot een harmonieus en kleurrijk geheel.

Bij Nynke van Amersfoort is complexiteit het kenmerk in haar werk. Duidelijk zichtbaar is dat haar ‘roots’ bij het weven liggen. Vanuit vele kleine segmenten van papier- en textielstructuren wordt naar een groter geheel gewerkt. Als een bouwer construeert zij haar objecten, waarbij ritme, kleur en herhaling heel belangrijk zijn. Het is frappant om te zien, of het nu een sieraad of een object is, haar schepsels dragen haar signatuur. Stuk voor stuk minutieus met liefde gemaakt, liggen, staan en hangen haar creaties te wachten op hun bestemming.

Els Bleijenberg maakt dieren van keramiek. Al het werk van Els is handgevormd en figuratief. Inspiratie ontleent zij aan de natuur en haar rijke fantasie. Elk dier krijgt bij Els een speelse vormgeving en een unieke naam. Met kleur, structuur en lijnenspel geeft ze haar bijzondere creaties een (menselijk) beeld van humor en vertedering. Els exposeerde begin 2013 voor de eerste maal in Galerie Wit Licht. Al snel mocht blijken dat haar ‘keramiek met een glimlach’ erg in de smaak valt bij het publiek.

Marja Grönloh schept zelf papier en maakt daar zowel sieraden als 2- en 3-dimensionale objecten van. Na vele jaren te hebben geweven, las zij een boekje over het zelf papierscheppen en werd helemaal enthousiast over dit procedé. Vooral het ‘recyclingproces’ – van oud papier nieuw papier maken – gelijktijdig met het vormgeven, trekt haar erg aan, mede omdat daardoor het gehele proces in eigen hand blijft. Het toevoegen van allerlei materialen zoals pitriet, bamboetakjes, ijzerdraad, touw en andere vezels en het maken van structuren in het papier geven vele mogelijkheden.

Joke Schepers gebruikt voor haar schilderijen een combinatie van acrylverf, Japans papier en zand. Haar werk wordt gekenmerkt door een energiek kleurgebruik en een raadselachtige en mysterieuze sfeer. Er moet voor Joke iets te raden blijven. Vaak komen in haar werk oersymbolen, tekens en teksten voor evenals archetypische mensfiguren. De laatste tijd wordt Joke vooral geïnspireerd door vormen uit de natuur en de kleurenpracht van bloemen. Dit laatste is wat volop te aanschouwen zal zijn in Galerie Wit Licht; een oase van kleur, waarin de gelaagde manier van werken en het harmonieus kleurgebruik van Joke goed naar voren komt.

Het werk van Griet Schotanus gaat over de dromen van een klein meisje. Zij maakt kleurrijke, absurdistische en licht naïeve schilderijen waarin zij regelmatig de hoofdrol speelt, vergezeld van kikkers, prinsen en vogels van vrijheid. De dromen zijn terugkerende elementen in het werk van Griet, waardoor een sprookjesachtige sfeer wordt bereikt. Op fabelachtige wijze keert de kat steeds weer terug in haar werk en lijkt zij menselijke karaktertrekken te hebben. In de schilderijen van Griet is veel humor te beleven die geaccentueerd wordt door haar illustratieve manier van werken.

Kompas-mengelmoes maakt duurzame woonaccessoires waarvan een selectie sinds november 2013 onderdeel is van de exposities in Galerie Wit Licht. De stichting staat voor sociale activering, integratie, maatschappelijke participatie en werken naar vermogen in een beschutte omgeving. De textielkunst die op de ‘Creatieve Werkvloer’ ontstaat is voornamelijk vervaardigd uit hergebruikte materialen, zoals 100% wollen dekens, koffieblikken en gerecycled vilt. De trendy textielkunst van Kompas-mengelmoes is echt iets van nu! De producten zijn een combinatie van originele handwerktechnieken en gerecyclede materialen. Bij aankoop van een uniek werk steunt u tevens de stichting!

U bent van harte welkom om samen met ons op  zondag 9 februari het glas te heffen op deze bijzondere gelegenheid. De internationale muzikant Mouché van La Manouche zal deze dag verrijken met een live optreden van traditionele gipsy muziek.

Aanvang 15:00uur.

Tijdens de opening van de jubileumexpositie en de daarop volgende openingsweek krijgt u op iedere aankoop 5% korting ter gelegenheid van ons 5-jarig bestaan. Wij kijken uit naar uw komst!

Kunt u niet op de opening aanwezig zijn, geen probleem, deze expositie zal lopen t/m zondag 4 mei 2014.

Tentoonstellingen

30 januari 2013

Op de volgende locaties kunt u tijdens tentoonstellingen het werk van onderstaande kunstenaars bekijken;

Van 11 t/m 23 juni 2013 in de Synagoge in Buren

  • Maria Vugts – Schilderijen
  • Anke de Jong – Keramiek
  • Marja Grönloh – handgeschept papier en sieraden van handgeschept papier

Van 25 juni t/m 14 juli 2013 in het Stroomhuis in Neerijnen

  • Ans Schipper – Quilts
  • Marja Grönloh – Sieraden van handgeschept papier

Passie – De Gelderlander | september 2012

16 oktober 2012

Papierkunstenares Grönloh al dertig jaar “scheppende”

Ze was er in 2006 al bij, tijdens de eerste Kunstroute WaartArt. En zaterdag 29 september is ze er nog steeds bij, “papierkunstenares” Marja Grönloh uit Geldermalsen.

Na jarenlang te hebben geweven, wilde Marja Grönloh (71) dertig jaar geleden “wel eens wat anders uitproberen”; “Bij de bibliotheek haalde ik een boekje..  lees verder in krantenartikel

Waardart atelierroute 2011

13 september 2011

Ook dit jaar doe ik weer mee met de WaardArt atelierroute in Neerijnen en Geldermalsen.

Op zaterdag 24 en zondag 25 september en op zaterdag 1 en zondag 2 oktober staan mijn deuren van 11 tot 17 uur open.

Er is veel nieuw werk te zien.

Als centraal punt van deze open atelierroute fungeert “Het Stroomhuis”(van Pallandtweg 1) te Neerijnen. Daar vindt u, naast alle informatie over de deelnemende kunstenaars, ook een routekaart. Tevens hangt hier van elke kunstenaar een werkstuk.

Voor meer informatie: www.waardart.nl

 

Palet 351 | februari/maart 2011

16 april 2011

Een klein dijkhuis in de Betuwe. In de buurt van de rivier de Linge. Daar woont en werkt beeldend papierkunstenaar Marja Grönloh al jaren. Nog voordat ik goed en wel gearriveerd ben, zwaait de deur open.

Zelfs de luiken van het huis en de buitenkant van haar atelier moesten eraan geloven. Duidelijker kun je de voorliefde niet markeren. Terwijl de koffie pruttelt, loopt ze enthousiast rond lees verder